El Grup de Parkinson Precoç de l’Hospital Francolí ha establert una taula informativa amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia. En aquest grup, creat fa un any, és dur a terme un programa terapèutic integrat dins de l’Hospital de Dia del Francolí.

El programa ofereix serveis d’atenció polivalent, que inclouen teràpies fisioterapèutiques, ocupacionals, logopèdiques, psicològiques i socials, entre d’altres. Les activitats es desenvolupen a la sala polivalent de rehabilitació de l’hospital, un espai diàfan equipat amb el material terapèutic necessari.

        

Els pacients, majoritàriament derivats des del servei de Neurologia de l’Hospital Joan XXIII, són avaluats integralment per l’equip abans de dissenyar un pla de teràpia personalitzat. Aquest pla, que inicialment és individual, es converteix en un programa de teràpia grupal quan es detecten símptomes similars entre els pacients. L’objectiu és millorar la seva funcionalitat i qualitat de vida, adaptant les teràpies a les necessitats específiques de cada persona.

El grup està en vies de constituir-se com l’Associació Parkinson Tarragona, una iniciativa que té com a objectiu principal donar visibilitat a la malaltia i promoure la seva integració social.

Amb aquesta nova iniciativa, el Grup de Parkinson Precoç de l’Hospital Francolí confia a contribuir a una major conscienciació sobre la malaltia i millorar la qualitat de vida dels afectats a l’àrea de Tarragona.