La unitat, integrada pels tres nivells assistencials (atenció primària, Hospital Joan XXII i Hospital Francolí) aborda la detecció i el tractament de persones en una fase inicial de demències i deteriorament cognitiu.

Aquest 1 d’octubre, la Gerència Territorial ICS Camp de Tarragona-GiPSS ha posat en marxa l’Equip d’Atenció Integrada Ambulatòria del Deteriorament Cognitiu (EAIA-DC). Es tracta d’una estructura interdisciplinària d’atenció social i sanitària dirigida als pacients amb deteriorament cognitiu i a les seves famílies.

Mitjançant la col·laboració entre el Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII i l’Hospital de Dia Sociosanitari Francolí, i en coordinació amb l’atenció primària, s’ofereix una resposta integrada amb un dispositiu format per especialistes en neurologia, neuropsicologia, psicologia, infermeria, treball social i teràpia ocupacional, amb formació específica en deteriorament cognitiu.

El projecte ha suposat la reordenació i l’adequació de funcions de treball social i infermeria, la contractació d’un neuròleg i un neuropsicòleg, així com la creació de 4 consultes a la planta 0 de l’Hospital Francolí.

La coordinació d’aquests tres nivells assistencials, gràcies a circuits establerts i a la història clínica compartida, té com a objectiu realitzar un diagnòstic acurat i precoç i un pla de tractament específic, per tal d’aconseguir el millor estat funcional dels pacients i el suport, tant psicològic com social, a les seves famílies.