L’Hospital Francolí va obrir les portes a un grup d’estudiants de segon, tercer i quart del Grau de Treball Social de la URV, aquest dijous 11 d’abril, en una iniciativa col·laborativa entre la institució i la URV destinada a enriquir l’experiència acadèmica dels futurs professionals del treball social. Els estudiants de l’assignatura Treball social sanitari van estar acompanyats en tot moment per la seva professora i, alhora, treballadora social a l’Hospital Francolí, Olga Salvat.

Durant la jornada, els estudiants van tenir l’oportunitat d’immergir-se en el treball pràctic de l’Hospital Francolí, amb una visita guiada a càrrec dels mateixos professionals de l’equip sanitari. En la sala de formació del centre, els neuropsicòlegs i treballadors socials del Francolí van compartir la seva experiència i coneixement, exposant detalladament les diverses tasques que duen a terme a l’Equip d’Atenció Integral Ambulatòria, especialment en les àrees crítiques com la Unitat de Demència i l’Hospital de Dia.

Després de la presentació, els estudiants van tenir l’oportunitat de recórrer els passadissos de l’Hospital Francolí, descobrint de primera mà els diversos espais i unitats del centre. Aquesta immersió pràctica els va permetre no només conèixer l’estructura física de l’Hospital sinó també comprendre de manera més profunda el funcionament i l’atenció que s’ofereix als pacients en aquest entorn clínic.

Aquesta iniciativa, que uneix el món acadèmic amb la pràctica professional, no només beneficia als estudiants, sinó que també reforça els llaços de col·laboració entre la URV i l’Hospital Francolí, contribuint al desenvolupament de futurs professionals més preparats i compromesos amb el benestar de la comunitat.