L’acte El Parkinson Precoç: un Repte Compartit aborda la conscienciació i la investigació de la malaltia i presenta el llibre A la sombra del Parkinson.

Pacients afectats per Parkinson i professionals de GiPSS i de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona van reunir-se al Parc Sanitari Joan XXIII en una jornada divulgativa sobre el Parkinson precoç, aquest dilluns 3 de juny a la tarda. L’esdeveniment, organitzat per l’Hospital de Dia d’Atenció Intermèdia Francolí i el Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, va tenir lloc a l’Àrea de Coneixement del Parc Sanitari Joan XXIII.

La jornada va comptar amb la participació de professionals dels hospitals Francolí i Joan XXIII, i de persones afectades per Parkinson. L’objectiu principal de l’acte va ser conscienciar sobre aquesta malaltia i compartir coneixements i experiències entre els assistents. Un dels moments més destacats de la jornada va ser la presentació del llibre A la sombra del Parkinson. Aquesta obra és el resultat de diversos anys de col·laboració entre un grup de persones amb Parkinson que van començar a connectar a través de WhatsApp. El llibre reflecteix la seva experiència compartida i la creació d’un entorn de suport mutu.

Durant l’acte, Ángela Monterde, neuròloga del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII, va oferir una detallada explicació sobre el Parkinson precoç, la seva incidència, la prevalença i els avanços en la investigació d’aquesta malaltia.  Yolanda Moñivas, metgessa rehabilitadora i coordinadora del projecte Unitat de Parkinson Precoç de l’Hospital de Dia d’Atenció Intermèdia Francolí, va aprofundir en la tasca que es du a terme des d’aquesta Unitat que ella lidera.

La neuropsicòloga Laia Borràs, de l’Hospital Francolí, va exposar la importància de les teràpies i els treballs en grup, i va destacar el llibre que es va presentar com un exemple de la força del treball col·laboratiu entre les persones afectades per Parkinson precoç.

Cristina Zapata, cofundadora de l’Associació per a Malalts de Parkinson a Tarragona i coautora del llibre A la sombra del Parkinson, és qui va conduir l’acte en el qual va aportar la seva perspectiva com a afectada i activista en aquest àmbit.

La jornada va ser una oportunitat única per visibilitzar el Parkinson precoç i reforçar la importància de la col·laboració i el suport entre pacients, familiars i professionals sanitaris.