Tornen els grups d’acompanyament al dol a l’hospital Sociosanitari Francolí

L’Equip d’Atenció Psicosocial (EAPS) de la Fundació Vilaniu, fa cinc anys  que du a terme els grups d’acompanyament al dol

 L’Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona reprèn les sessions dels Grups d’Acompanyament al Dol, impulsats per l’Equip d’Atenció Psicosocial (EAPS) de la Fundació Vilaniu. Aquest és un dels 44 EAPS d’arreu de l’Estat espanyol que formen part del Programa d’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades i els seus familiars, de l’Obra Social “la Caixa”, i amb el que GiPSS manté un conveni de col·laboració des de l’any 2015.

Com a novetat, aquest any es duran a terme diferents grups de dol, tenint en compte el grau de parentesc amb la persona difunta.

La constitució dels nous grups s’iniciarà el 23 de novembre del 2021, a la Sala de Formació de l’Hospital Sociosanitari Francolí. El dia i l’hora de la presentació serà en funció del grup al qual pertanyi.

Les persones interessades poden adreçar-se al telèfon 977 230 888 de l’Hospital Sociosanitari Francolí o contactar a jovinyes@fundaciovilaniu.cat

Com en anteriors edicions, els grups estan oberts a totes aquelles persones que ho desitgin i que es troben en procés de dol per la pèrdua d’una persona estimada. El dol és un procés natural en l’ésser humà, en què necessitem adaptar-nos a una nova vida on no hi és la persona que ha mort. Un grup d’acompanyament a familiars en dol és una eina molt útil en aquest procés, ja que posa en contacte a persones que estan vivint situacions similars, fet que potencia un major sentiment d’entesa, vincle, acceptació, normalització, i de comprensió, tan necessari en qualsevol procés de creixement personal.

En la dinàmica de grup es desenvolupen moments de diàleg o debat entre els assistents, amb temes relacionats amb el procés de dol.

Les sessions, guiades pels psicòlegs de l’EAPS Fundació Vilaniu, Joe Vinyes i Jaume Gallart, són de caràcter gratuït i garanteixen la confidencialitat dels participants que, per la seva banda, s’han de comprometre a una assistència regular en la mesura de les seves possibilitats.

 El compromís de l’Obra Social “la Caixa” amb el benestar integral

 L’any 2019 va néixer el Programa d’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades i els seus familiars, de l’Obra Social “la Caixa”, com un model pioner en l’atenció emocional, social i espiritual en les cures pal·liatives i processos de final de vida i dol. Fins al moment, el desenvolupen 44 EAPS que pertanyen a entitats socials i sociosanitàries. Aquests EAPS actuen a 132 hospitals de tota Espanya i 133 unitats de suport domiciliari.