“Tertúlies saludables” al cafè La Cantonada

 

L’ICS Camp de Tarragona i GiPSS us conviden a  les “Tertúlies saludables” al cafè La Cantonada

La mort:parlem-ne, és el tema que abordaran professionals de l’ICS Camp de Tarragona i GiPSS, en una nova trobada al Cafè la Cantonada demà dimecres 23 de maig.

Tot i que parlar del final de la vida continua provocant rebuig en la majoria de la societat, la cultura i la sociologia de la mort han canviat profundament en les darreres dècades i en conseqüència també el seu  abordatge terapèutic.

Independentment de la cultura que es tracti, morir sense patir, acompanyats dels essers estimats, és una aspiració universal. Però la mort, avui en dia, ha abandonat  la llar i  s’ha traslladat als Serveis d’urgències i a les Unitats de Cures Pal·liatives dels hospitals.

Rebre una  adequada  atenció professional i humana al final de la vida és un dret bàsic fonamental, per això en aquesta nova cita, us convidem a compartir una estona de conversa al voltant  del tema amb un nodrit grup de professionals, i es que  el control del símptomes i en particular del dolor no és l’únic objectiu de les cures pal·liatives, si no que des de l’àmbit assistencial es fa un abordatge multidisciplinar, mèdic, però sense ignorar al llarg del procés les necessitats i  emocions que provoca aquest moment transcendental de la vida, tan de les persones malaltes com de les seves famílies.

De l’ Hospital Sociosanitari Francolí intervindràn la Dra. Montse Guardia, metgessa de la Unitat de Cures Pal·liatives, la treballadora social Teresa Flores i  Imma Lillo, psicòloga EAPS( Equip d’Atenció Psicosocial) de la  Fundació Vilaniu. De l’Hospital Universitari Joan XXIII comptarem amb la participació del Dr. Angel Pobo, metge de la Unitat de Cures Intensives, Carme Berbis, infermera de la mateixa unitat i el Dr. José Antonio Porras, metge de Medicina Interna.

Recordem que el cicle de Tertúlies Saludables es va iniciar el passat mes d’abril  amb la voluntat d’interactuar  periòdicament amb la ciutadania en un format obert i participatiu que aborda temes d’interès públic relacionats amb la salut.