Imatge de la Tertúlia dedicada al Dia Mundial de la Donació d'Òrgans celebrada el passat mes de juny de 2018

L’ICS Camp de Tarragona i GiPSS reprenen les “Tertúlies saludables” al cafè La Cantonada

La Depressió és el tema que abordaran professionals de l’atenció primària i de l’Hospital Joan XXIII, en un nou debat demà dimecres 10 d’octubre.

L’ICS Camp de Tarragona i Gestió i Prestació de Serveis de Salut reprenen les “Tertúlies saludables” que tenen lloc al cafè La Cantonada de Tarragona, el nou espai de comunicació amb la ciutadania creat a principis d’aquest any. Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, demà dimecres, 10 d’octubre, a la tertúlia es debatrà sobre la Depressió, una malaltia molt freqüent que provoca una alta discapacitat i un fort impacte social. Qui la pateix encara és víctima d’una forta estigmatització. Fins i tot, en els països desenvolupats, més de la meitat de les persones que la pateixen no estan diagnosticades ni són tractades. Per tant, cal millorar el reconeixement social d’aquesta malaltia per facilitar l’accés al tractament.

Per parlar d’aquest tema contarem amb la participació de la psiquiatra de l’Hospital Universitari Joan XXIII i de l’Institut Pere Mata, Osane Gómez Tricio, i amb l’infermer d’atenció primària del CAP Salou i membre del projecte INDI, especialitzat en depressió, Germán López Cortacans. També contarem amb el testimoni de l’ex-pacient, Francesc Pérez. Com en les edicions anteriors, la tertúlia la conduirà la periodista Yolanda García. Us hi esperem per participar en aquest nou canal de comunicació directe amb la societat. Recordem que és obert a tothom i l’entrada és lliure.