L’Hospital Sociosanitari Francolí inaugura una pista de petanca al seu jardí coincidint amb l’inici de la primavera

Amb aquesta iniciativa l’Hospital tarragoní,  afegeix una nova instal·lació  a l’aire lliure

A partir d’aquesta primavera, els usuaris i usuàries de l’Hospital Sociosanitari Francolí, tant de l’Hospital de Dia com d’Internament, gaudeixen de l’esport de la petanca al recinte hospitalari a proposta  dels usuaris, la iniciativa  l’Equip d’Animació Sociocultural del centre i la col·laboració de la Fundació Hospital Universitari de Tarragona  Joan XXIII.

La pista ha estat inaugurada  aquest matí coincidint amb l’arribada de la primavera i ha comptat amb la valuosa  participació del Club de Petanca de la Pobla de Montornès que a banda  d’oferir una  magnífica exhibició,  ha organitzat un torneig en què els usuaris han participat molt activament.

L’activitat física i esportiva adaptada beneficia a les persones en tractament i  en aquest sentit, la  petanca és un esport que no requereix un gran esforç físic, millora la concentració, enforteix i tonifica els braços i estimula  el sistema motriu, també exerceix  una influència  positiva en el sistema neuromuscular i psicològicament ajuda a enfortir l’afectivitat, el control i la percepció. Des del punt de vista social ajuda a la integració  i millora  la capacitat de comunicació i estat d’ànim.

Aquest espai de lleure i relació se suma  al petit hort urbà  que  ja fa 3 anys que van posar en pràctica les animadores socioculturals de l’Hospital de Dia i que té molt d’èxit entre els usuaris.