L’Hospital Sociosanitari Francolí ( GiPSS) se suma al Dia Mundial de la Higiene de Mans.

Professionals i usuaris  participen de forma activa en diferents activitats  per conscienciar-se de la transcendència   que té  el simple gest de rentar-se les mans.

Un  any més, l’Hospital tarragoní celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans  amb l’objectiu  de  promoure la higiene de les mans durant l’atenció sanitària i millorar-ne el compliment, per part del personal sanitari, com a mesura preventiva per reduir el nombre d’infeccions.

Al llarg de la jornada es realitzaran  tallers  d’elaboració de sabons  entre els usuaris de l’ Hospital de Dia i  de Planta i  també  se’ls oferiran tallers  per una correcta higiene de mans.

Com a novetat, i per tal de visualitzar el caràcter universal d’aquesta pràctica, el vestíbul de l’ Hospital acollirà una  mostra de cartells de tot el món  de les  diferents campanyes que s’han desenvolupat a  diversos països  en els seus idiomes originals.

Sota el lema És a les vostres mans prevenir la sèpsia en l’atenció sanitària, els professionals  sanitaris de  Catalunya celebren el Dia Mundial de la Higiene de les Mans,  que des de l’any 2009 impulsa l’ Organització Mundial de la Salut ( OMS) per posar en valor  la importància de dur a terme  les pràctiques  d’higiene de les mans  per prevenir la sèpsia ( infecció)  en el decurs de l’atenció sanitària.

El Dia mundial de la Higiene de mans  és el 5 de maig, donat que aquest any és dissabte, a Catalunya  el Departament de Salut de la Generalitat  ha traslladat la celebració  al divendres  dia 4 per tal d’implicar  un major nombre de professionals  i també conscienciar als usuaris   de la rellevància  d’aquesta pràctica; i es que les infeccions  relacionades  amb l’assistència sanitària afecten cada any a milions de pacients mundialment.