L’Hospital Sociosanitari Francolí celebra el Dia Mundial de la Llengua Materna en companyia dels alumnes del Servei Local de Català de Tarragona

Els participants han explicat, en català, el clima, els costums, les tradicions i les curiositats més interessants dels seus llocs d’origen.

Els alumnes del nivell bàsic 3 del SLC de Tarragona han realitzat una pràctica real, fora de l’aula, per als usuaris de l’Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona, parlant dels seus llocs d’origen, amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna.
A prop de cinquanta usuaris de l’Hospital de Dia Francolí de Tarragona, entre pacients i familiars, han rebut als estudiants que, acompanyats per la seva professora, Patricia Soriano, han explicat en català aspectes rellevants dels seus respectius llocs d’origen: El Marroc, El salvador Veneçuela, Colòmbia, Perú, Ucraïna i Moldàvia.

L’acte ha comptat amb la presència del director dels Serveis Territorial de Cultura de la Generalitat Jordi Agràs, la directora del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona, Rosa Ibarz, i Anna Domingo, responsable territorial de Política Lingüística.

Aquesta activitat es desenvolupa per cinquè any consecutiu a l’hospital tarragoní, en virtut de l’acord de col·laboració entre Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPSS), el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Direcció General de Política Lingüística, per promoure el català entres els seus usuaris.

El Dia Internacional de la Llengua Materna se celebra el 21 de febrer de cada any, des que l’any 1999 així ho va declarar la Conferència General de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO). Al llarg de l’any, el Departament de Cultura organitza tot un seguit d’activitats vinculades amb la celebració de Sant Jordi o el Dia Mundial del Teatre a l’Hospital Sociosanitari Francolí.