L’Hospital Sociosanitari Francolí celebra el Dia Mundial de la Llengua Materna amb alumnes del Servei Local de Català de Tarragona

Els alumnes han  explicat en català les llengües, els costums, les tradicions i les curiositats més interessants dels seus llocs d’origen.

Els alumnes del nivell Elemental 1 del Servei Local de Català (SLC) de Tarragona han visitat l’Hospital Sociosanitari Francolí per realitzar l’activitat Com és la meva cultura?, amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna. A prop de cinquanta usuaris de l’Hospital de Dia Francolí de Tarragona, entre pacients i familiars, han rebut als estudiants que, acompanyats per la seva professora, Pilar Mola, per la directora del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona, Rosa Ibarz, i pel coordinador de dinamització del CNL, Xavier Brotons, han  explicat en català les llengües, els costums, les tradicions i les curiositats més interessants dels seus llocs d’origen: Romania, Veneçuela, Colòmbia, Islàndia, Madrid, Bilbao i Xile. Els alumnes també han parlat de les  festes més populars dels seus països, del carnaval, de Sant Joan i de la gastronomia.

Aquesta activitat es desenvolupa per quart any consecutiu en virtut de l’acord de col·laboració entre Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPSS), el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Direcció General de Política Lingüística, per promoure el català entres els seus usuaris. El Dia Internacional de la Llengua Materna se celebra el 21 de febrer de cada any, des que l’any 1999 així ho va declarar la Conferència General de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO). Al llarg de l’any, el Departament de Cultura organitza tot un seguit d’activitats vinculades amb la celebració de Sant Jordi o el Dia Mundial del Teatre a l’Hospital Sociosanitari Francolí .