L’Hospital Sociosanitari Francolí acull un nou grup d’acompanyament al dol

Donada l’alta demanda d’usuaris, l’Equip d’Atenció Psicosocial (EAPS) de la Fundació Vilaniu, crea un nou  grup que se suma al que ja es va iniciar el mes de setembre de 2018.

Per tercer  any consecutiu L’Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona és  l’escenari de les sessions del Grup d’Acompanyament al Dol impulsat per l’Equip d’Atenció Psicosocial de la Fundació Vilaniu. Aquest, és un dels 42 EAPS d’arreu de l’Estat espanyol que formen part del Programa d’Atenció a Persones amb Malalties Avançades de l’Obra Social “la Caixa” i amb els que GiPSS manté un conveni de col·laboració des de l’any 2015.

La formació del nou grup s’iniciarà el proper 4 de febrer de 2019, amb una sessió informativa que tindrà lloc a les 16.30 a la Sala de Formació de l’Hospital Sociosanitari Francolí

Com els anteriors, el grup  està obert a totes aquelles persones que ho desitgin i  que es troben  en procés de dol per la pèrdua d’una persona  estimada. El dol és un procés natural en l’ésser humà, en què necessitem adaptar-nos a una nova vida on no hi és la persona que ha mort. Un grup d’acompanyament a familiars en dol és una eina molt útil en aquest procés, ja que posa en contacte a persones que estan vivint situacions similars, fet que potencia un major sentiment d’entesa, vincle, acceptació, normalització, i sentiment de comprensió, tan necessari en qualsevol procés de creixement personal.

En la dinàmica de grup es desenvolupen   moments de diàleg o debat entre els assistents, amb temes relacionats directament o indirectament amb el procés de dol.

Les sessions,  guiades pel psicòleg EAPS  Fundació Vilaniu, Joe Vinyes, són de caràcter gratuït i  garanteixen  la confidencialitat dels participants  que, per la seva  banda, s’han de comprometre a una assistència regular en la mesura de les seves possibilitats.

Les persones interessades poden adreçar-se al telèfon 977 230 888 de  l’Hospital Sociosanitari Francolí  o contactar  a  jovinyes@fundaciovilaniu.cat