L’Hospital Sociosanitari Francolí acull els tallers de l’Escola de Cuidadors adreçats a cuidadors informals i familiars de les persones ateses al centre. Es tracta d’una iniciativa de la Fundació l’Obra Social “la Caixa” i la fundació Vilaniu

S’ofereixen nou tallers bàsics amb l’objectiu de proporcionar suport i recursos a les persones cuidadores no professionals

Fins al 10 de juny els familiars i cuidadors informals de les persones ateses a l’hospital Sociosanitari Francolí, Hospital de Dia, PADES Tarragona i PADES Tarragonès, serveis gestionats per GiPSS, participen dels nou tallers que imparteix l’Escola de cuidadors. S’abordaran aspectes tan importants per al benestar del cuidador/a com el confort emocional, cuidar al cuidador, confort físic, ioga, artteràpia, bon tracte, nutrició i dietètica, persona i demència i gestió del dol.

Els tallers, que es duen a terme a la sala de formació de l’Hospital Sociosanitari Francolí tenen una periodicitat quinzenal amb dues 2 hores de durada cadascun i són de caràcter gratuït.

És el segon any que l’Hospital Sociosanitari Francolí acull aquesta iniciativa. El 2019 es van realitzar  dos tallers com a prova pilot. Donada la bona acollida que van tenir, enguany s’aposta per als nou tallers que ha ofert l’Escola de Cuidadors.

A banda d’augmentar l’oferta  de tallers, un altra de les novetats d’aquesta edició, és que els cursos estan acreditats mitjançant un diploma signat  pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

L’Escola de Cuidadors, impulsada per  l’Obra Social “la Caixa”, és un projecte que dóna suport als cuidadors familiars no professionals que es dediquen a cuidar a persones amb malalties cròniques avançades i en situació de dependència.

L’activitat i el rol que desenvolupen les persones cuidadores, sovint provoquen quadres d’esgotament que els afecten directament al seu l’estat físic i emocional, aquests tallers aporten les eines necessàries per facilitar la tasca de les persones cuidadores i millorar la seva qualitat de vida.

Des de l’atenció centrada en la persona, amb aquesta iniciativa,  l’Hospital Sociosanitari Francolí també dóna suport a les persones que es troben en l’entorn de la malaltia i en el context de la cronicitat.