L’Hospital Sociosanitari Francolí acull el II Grup d’acompanyament al Dol

Per segon any consecutiu L’Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona és  l’escenari de les sessions del Grup d’Acompanyament al Dol impulsat per l’Equip d’Atenció Psicosocial de la Fundació Vilaniu. Aquest, és un dels 42 EAPS d’arreu de l’Estat espanyol que formen part del Programa d’Atenció a Persones amb Malalties Avançades de l’Obra Social “la Caixa” i amb els que GiPSS manté un conveni de col·laboració des de l’any 2015.

El grup  està obert a totes aquelles persones que ho desitgin i  que es troben  en procés de dol per la pèrdua d’una persona  estimada. El dol és un procés natural en l’ésser humà, en el què necessitem adaptar-nos a una nova vida on no hi és la persona que ha mort. Un grup d’acompanyament a familiars en dol és una eina molt útil en aquest procés, ja que posa en contacte a persones que estan vivint situacions similars, fet que potencia un major sentiment d’entesa, vincle, acceptació, normalització, i sentiment de comprensió, tant necessari en qualsevol procés de creixement personal.

En la dinàmica de grup es desenvolupen   moments de diàleg o debat entre els assistents, amb temes relacionats directa o indirectament amb el procés de dol.

Les sessions,  guiades pels psicòlegs  EAPS  Fundació Vilaniu, Joe Vinyes i Miriam Cabré, són de caràcter gratuït i  garanteixen  la confidencialitat dels participants  que, per la seva  banda, s’han de comprometre a una assistència regular en la mesura de les seves possibilitats.

Les persones interessades poden adreçar-se al telèfon 977 230 888 de l’ Hospital Sociosanitari Francolí  o contactar  a  jovinyes@fundaciovilaniu.cat

El compromís de l’Obra Social “la Caixa” amb el benestar integral

Des del 2009, el Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades de l’Obra Social ”la Caixa” s’ha anat consolidant i ampliant fins a arribar, avui, a 120 hospitals a tot Espanya i a 130 unitats de suport domiciliari, a través de 42 equips d’atenció psicosocial (EAPS).

Amb aquesta iniciativa, l’entitat impulsa i inspira una atenció integral que té en compte tant el suport emocional i social, espiritual al pacient i als seus familiars, com l’atenció al dol, el suport a professionals de cures pal·liatives i l’acompanyament a càrrec de voluntaris.