L’envelliment al segle XXI ha centrat la Tertúlia saludable del mes de novembre al Cafè la Cantonada

Què és fer-se vell? cóm es viu la pèrdua d’autonomia en la vellesa?, estem preparats per envellir? quina és la problemàtica de les famílies? i dels cuidadors?… aquests  son alguns dels interrogants que  han  centrat  la tertúlia d’aquest dimecres 12 de novembre al Cafè la Cantonada.

Al llarg de la vetllada  els assistents  han  compartit dubtes, experiències i coneixements amb la Dra. Eugenia Sopena, la treballadora social sanitària Fina Florensa i la psicòloga Laia Borràs, totes tres professionals de l’Hospital Sociosanitari Francolí i amb Maria Gelonch i Sílvia Arroyo, infermera d’atenció primària i treballadora social sanitària de l’ICS, respectivament.

Independentment de les diferents  visions que s’han donat,  hi ha hagut unanimitat en afirmar que hi ha diferents formes d’envellir segons la trajectòria de cada persona,  gènere, estil de vida i nivell econòmic i que segons apunten  totes les previsions demogràfiques, cal  que tota la comunitat assumeixi un compromís social per tal de liderar noves reflexions en sanitat, societat, dependència  i drets de les persones.

Les Tertúlies Saludables a la Cantonada són un espai de comunicació amb la ciutadania, que pretén apropar temes de salut i socials a la població, en format debat, i amb un ambient relaxat i distès.