l’Associació de Familiars de Malats d’Alzheimer de Tarragona, instal.la una taula informativa a l’Hospital Sociosanitari Francolí.

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, 21 de setembre, l’Associació de Familiars de Malats d’Alzheimer de Tarragona ha instal·lat una taula informativa al vestíbul de l’Hospital Sociosanitari Francolí amb l’objectiu a conèixer-la malaltia a la població, sensibilitzar-la i fer visible el suport de l’entitat als malalts i les seves famílies.

Aquest any, des de les associacions es vol destacar el protagonisme de la persona afectada des de tres àmbits: l’àmbit familiar, també patidor de la malaltia, l’àmbit social, lluitant per una desestigmatització de la malaltia, i l’àmbit sociosanitari, aconseguint una atenció centrada en la persona i el binomi malat-cuidador.L’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer de Tarragona va néixer fa un any per cobrir les necessitats de suport tant emocional com informatiu de les famílies de la ciutat que tenen algun membre amb Alzheimer i d’altres demències.

L’entitat disposa d’un espai d’atenció al públic al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, camí del Pont del Diable s/n, obert a tothom. les persones que estiguin interessades poden contactar amb l’Associació al telèfon 633687023.

AFAT  Tarragona forma part de la FAFAC (Federació Catalana d’AFA) i CEAFA (Confederació Espanyola d’Associacions de Familiars de malalts d’Alzheimer). Aquestes pertanyen a Alzheimer Europe, a la federació iberoamericana (AIB) i a la federació internacional, Alzheimer’s Disease International (ADI), que treballen en col·laboració amb l’Organització Mundial de la Salut.

Més informació