II Exhibició de Bitlles Catalanes a l’Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona

Els equips federats de Salomó, Xiquets de Tarragona i Jubilats de Vila- Rodona, tornen al centre hospitalari tarragoní després de la bona experiència de l’any passat.

El Jardí de l’Hospital Sociosanitari Francolí s’ha  convertit aquest dijous  en una pista de bitlles en la que els usuaris, tan d’internament  com  de l’Hospital de Dia i els seus acompanyants, han gaudit de l’expertesa de joc dels tres equips, però també han pogut experimentar amb els bitllots.

Les tres entitats  van participar  altruistament  l’any passat en el marc del 25è aniversari de GiPSS i donada la gran acollida i l’interès mostrat pels usuaris, enguany han repetit l’experiència.

Usuaris practicant amb les bitlles

L’Hospital Sociosanitari Francolí desenvolupa un ampli i variat programa d’animació sociocultural  durant tot l’any, adreçat als usuaris i les seves famílies  amb la implicació i complicitat de diferents entitats, institucions i particulars de la ciutat de Tarragona i altres localitats properes.

Mitjançant activitats lúdiques, artístiques i culturals, els nostres professionals  treballen per facilitar als usuaris i les seves famílies l’adaptació als canvis que  impliquen les estades hospitalàries, així com per afavorir les relacions personals i la  comunicació en un clima obert i participatiu.

El joc de bitlles catalanes, simple i espectacular, té per objectiu tombar cinc de les sis bitlles de què consta. Per fer-ho, el jugador llença fins a tres bitllots des d’una distància predeterminada. És un joc tradicional, profundament arrelat  a Catalunya i  en l’actualitat es troba en fase de recuperació. Com altres manifestacions  de la cultura popular, s’han integrat  en la vida  social de molts pobles i avui és a més un esport federat i reglamentat.