GiPSS  celebra la II Jornada GiPSS: Innovación y Actualitzación en Fisioterapia.

Fisioterapeutes novells i veterans han compartit les ultimes tendències de la professió en una trobada que ha aplegat prop de 50 professionals de la salut.

La Sala de Formació de l’ Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona ha acollit la II Jornada d’Innovació i Actualització en Fisioteràpia organitzada per GiPSS (Gestió i Prestació de Serveis de Salut). Una iniciativa adreçada a difondre i posar en valor els treballs de final de grau dels alumnes de fisioteràpia de la Universitat Rovira i Virgili.

Els nous fisioterapeutes han exposat les seves ponències juntament amb veterans amb un llarg recorregut professional; s’han abordat aspectes vinculats a la pràctica de l’esport i la dansa, tractaments relacionats amb la simptomatologia d’un ictus o l’abordatge del dolor que pateixen les dones amb dismenorrea, per posar alguns exemples. I és que en l’actualitat, la fisioteràpia no només se centra en la recuperació d’una lesió sinó que va més enllà, esdevenint una disciplina que intervé en les diferents especialitats mèdiques atorgant una visió global de la salut de les persones.

En el marc de la Jornada, també ha tingut lloc la trobada del Grup d’ Interès en Fisioteràpia Sociosanitaria del Camp de Tarragona, un fòrum obert als professionals del territori, per tal de compartir experiències i consensuar tractaments.

En l’actualitat, la fisioteràpia esdevé una eina fonamental en la recuperació dels pacients, en la promoció de la salut, el tractament del dolor i en la prevenció de la discapacitat crònica.