Gestió i Prestació de Serveis de Salut celebra una Jornada sobre Innovació i Actualització en Fisioteràpia

Fisioterapeutes novells i veterans han compartit les ultimes tendències en una trobada que ha aplegat  a prop de 50 professionals de la salut.

La Sala de Formació de l’Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona ha acollit  la II Jornada d’Innovació i Actualització en Fisioteràpia organitzada per GiPSS (Gestió i Prestació de Serveis de Salut). Una iniciativa adreçada a difondre i posar en valor els treballs de final de grau dels alumnes de fisioteràpia de la Universitat Rovira i Virgili.

Els nous  fisioterapeutes han exposat les seves ponències juntament amb els  veterans amb un llarg recorregut professional; s’han abordat  aspectes vinculats  amb els videojocs  actius i la paràlisi cerebral  infantil com una nova eina terapèutica, la teràpia assistida amb gossos, l’efecte  de l’activitat física del sol pelvià en dones embarassades o la teràpia mirall per millorar la motricitat després d’un ictus, per posar alguns exemples. I és que en l’actualitat, la fisioteràpia  no només se centra en la recuperació d’una lesió,  sinó que va més enllà, esdevenint una disciplina que intervé en les diferents especialitats mèdiques atorgant una visió global de la salut de les persones.

En  l’actualitat, la fisioteràpia esdevé una eina fonamental en la recuperació dels pacients, en la promoció de la salut, el tractament del dolor  i en la prevenció de la discapacitat crònica.