El CAS Tarragona se suma al Dia Mundial sense Tabac

Un any més,  El CAS Tarragona se suma  a la commemoració del Dia Mundial sense  Tabac, que s’escau aquest dijous 31 de maig.

Per commemorar aquesta data el Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències  de Tarragona, ha instal·lat un espai amb material divers  per tal d’informar i conscienciar als seus usuaris  sobre els efectes negatius  en al salut que produeix el tabaquisme. Al mateix espai  es  fan  proves de cooximetria als  usuaris que ho desitgin.

El Dia  Mundial sense tabac ens  dona l’oportunitat d’aprofundir  en la sensibilització de la societat sobre els efectes del tabac i també difondre les mesures que es poden adoptar per reduir els riscos per a la salut associats  al seu consum i orientació i suport per abandonar aquest hàbit.

El lema de la campanya impulsada enguany per l’OMS és “Tabac i cardiopaties” que posa l’accent en la relació existent entre el tabac i les cardiopaties i altres malalties cardiovasculars que són les principals causes de mort al món, on el fum del tabac i l’exposició al fum de segona mà contribueixen a prop del 12 % de les morts per cardiopaties.