Converses sobre la Depressió a les “Tertúlies saludables” del cafè La Cantonada

Osane Gómez i Germán López van explicar com identificar la depressió i les diferents maneres de tractar-la des de l’atenció primària i des de l’hospital.

L’ICS Camp de Tarragona i Gestió i Prestació de Serveis de Salut van reprendre, ahir dimecres per la tarda, les “Tertúlies saludables” del cafè La Cantonada de Tarragona. Aquest és un nou espai de comunicació amb la ciutadania, creat a principis d’aquest any, que pretén apropar temes de salut i socials a la població, en format debat, i amb un ambient relaxat i distès.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, ahir dimecres, 10 d’octubre, la tertúlia va girar entorn la Depressió, una malaltia molt freqüent que provoca una alta discapacitat i un fort impacte social. Qui la pateix encara és víctima d’una forta estigmatització. Fins i tot, en els països desenvolupats, més de la meitat de les persones que la pateixen no estan diagnosticades ni són tractades. Per tant, cal millorar el reconeixement social d’aquesta malaltia per facilitar l’accés al tractament.

Per parlar d’aquest tema, van participar la psiquiatra de l’Hospital Universitari Joan XXIII i de l’Institut Pere Mata, Osane Gómez Tricio, i l’infermer d’atenció primària del CAP Salou i membre del projecte INDI, especialitzat en depressió, Germán López Cortacans, que van explicar com identificar la depressió i les diferents maneres de tractar-la des de l’atenció primària i des de l’hospital. Com en les edicions anteriors, la periodista Yolanda García va conduir la tertúlia, que va generar una comunicació fluida amb els ciutadans que es van acostar a La Cantonada, i que van poder reflexionar i preguntar els seus dubtes als ponents.