Benvingut al portal web de GiPSS

Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPSS) és una empresa pública, creada l'any 1992 i adscrita al Servei Català de la Salut, que ofereix atenció sanitària, social i domiciliària en l'àmbit territorial del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Taller d'amaniment d'olives del nostre jardí de l' Hospital de Dia


L'Hospital Sociosanitari Francolí i l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona participen en la 16a Conferència Internacional d'Atenció Integrada que se celebra a Barcelona

Les comunicacions que presenten ambdos centres,  es fonamenten en el tractament multidisciplinari de la fractura de maluc després de la intervenció quirúrgica i en la mobilització dels pacients d’ortogeriatria.

El treball coordinat que estan duent a terme la Unitat d’Ortogeriatria de GiPSS (Gestió i Prestació de Serveis de Salut) i la Unitat de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII es presentarà a la 16a Conferència Internacional sobre l’Atenció Integrada, que se celebrarà del 23 al 25 de maig de 2016 a Barcelona.

En aquest marc de col·laboració , un equip interdisciplinari dels dos centres sanitaris tarragonins format per traumatòlegs, geriatries, treballadors socials, equips d’infermeria, rehabilitació i teràpia ocupacional, farmacèutics i psicòlegs, treballa per millorar l’assistència i la cura dels pacients hospitalitzats per fractura de maluc, una patologia que actualment és la primera causa d’atenció sociosanitària de suport a l’hospitalització d’aguts a Catalunya.

El treball consisteix en la intervenció i posterior valoració geriàtrica multidisciplinària dels pacients amb fractura de maluc majors de 70 anys, amb l’objectiu, d’una banda, de reduir-ne l’estada hospitalària a l’Hospital Joan XXIII, que és un hospital d’aguts, i, d’una altra banda, que un cop derivats a l’Hospital Sociosanitari Francolí, fer-ne un abordatge integral per aconseguir una millora funcional i cognitiva, prevenir i tractar les possibles complicacions durant l’ingrés i coordinar el millor recurs social a l’alta.

Després d’establir una comparació dels resultats dels dos anys de funcionament de la Unitat d’Ortogeriatria, s’observa una disminució de les complicacions postoperatòries, una reducció de l’estada mitjana a l’hospital d’aguts -dels 11,4 dies que apunta el Pla de salut de la Generalitat, a un total de 5 dies-, amb una notable millora del pacient que permet que retorni abans al seu domicili, i una disminució del percentatge de mortalitat durant el procés entre el primer i el segon any.

     

Aquesta edició de la Conferència Internacional d’Atenció Integrada, sota el lema “Un moviment pel canvi: construint un model integral d’atenció sanitària i social centrada en les persones” l’organitzen conjuntament la International Foundation of Integrated Care, la Generalitat de Catalunya mitjançant el Pla interdepartamental d’atenció i interacció social i sanitària (PIAISS), Hospital Clínic de Barcelona, el Fòrum ITESSS i la Fundació TicSalut.La trobada reunirà investigadors i professionals de l’àmbit sanitari i dels serveis socials de tot el món que es dediquen al disseny i la implementació de models d’atenció integrada.

La Biblioteca Pública de Tarragona a l' Hospital Sociosanitari Francolí. Servei#BiblioAprop. La #BibliotecaAmbTu  


El projecte #BiblioAprop neix com un programa d’extensió bibliotecària ofert per la Biblioteca Pública de Tarragona en el marc de l’Hospital SocioSanitari Francolí de Tarragona amb l’objectiu d’apropar la lectura a aquelles persones que estan ingressades en el centre hospitalari i als seus familiars.

 

El període de prestació del servei és de gener a juliol i de setembre a desembre. El servei es presta 1 cop al mes d’11 a 13 h o de 17 a 19 h h. L’espai és el de la Biblioteca del centre i allí es fa una exposició de materials (llibres de lectura fàcil, amb lletra gran, novetats literàries i temàtiques, material audiovisual i revistes), S’informa dels serveis què ofereix la biblioteca, es realitza préstec hospitalari i carnets als nous usuaris.

 

A l'Hospital Francolí gaudim les Festes de Santa Tecla


Celebració del 10è aniversari de l'Hospital Sociosanitari Francolí

 

 Configurar este widget de descarga

Configurar este widget de descarga